+31 6-24129086

Van knopen in je rug afkomen

Voorkomen is beter dan genezen

Lijst met oefeningen

Maandelijks masseer ik honderden mensen en bijna altijd kom ik dezelfde klachten tegen. Vooral rond het schouderblad zitten knopen waar mensen veel last van ondervinden en die voor veel pijn zorgen. Het is dus belangrijk om te weten wat je zelf kunt doen om zulke klachten te voorkomen en te verminderen.  

 

Ik heb een lijst gemaakt van oefeningen die je hierbij kunnen helpen. Begin met degenen die jou het meeste aanspreken. Doe deze dan vervolgens een aantal keer en probeer het verschil te voelen. Kijk vooral wat voor jou werkt, want ieder lichaam is uniek. Het is vooral belangrijk dat je het op een manier doet waarbij je kunt blijven ontspannen, zo hebben de oefeningen het meeste effect. Sommigen kun je gewoon op het werk achter de computer doen, anderen zijn meer geschikt voor thuis

 

Zelf masseren

Je kunt de spieren op en langs je schouderblad zelf masseren. Leg om te beginnen je linkerhand op je rechter schouderblad. Voel met je vingers waar de knopen zitten. Wrijf vervolgend met je vingertooppen in een ronddraaiende beweging over de spier. Geef zoveel druk als voor jou goed voelt, het mag best gevoelig zijn maar moet niet ontzettend pijn gaan doen. Doe dit een minuut en wissel vervolgens van schouder. Dit kan al helpen de knoop wat losser te maken.

 

Tennisbal

De tennisbal is een andere veel gebruikt hulpmiddel om de plekken te masseren waar je zelf niet zo goed bij kunt. Je kunt hierbij op de grond liggen of tegen de muur aan leunen. Positioneer de bal zo dat hij op de knoop zit en geef vervolgens druk door er op te leunen. Dit kan gevoelig zijn, maar als het goed is zal die pijn na verloop van tijd afnemen. Dit komt omdat de spier toegeeft en zich meer ontspant.

 

Met je schouders rollen

Deze oefening kun je het beste doen terwijl je met een rechte rug op een stoel zit. Til je schouders op en draai ze vervolgens naar achteren, naar beneden, naar voren en weer omhoog. Doe dit rustig en probeer met je aandacht bij de oefening te blijven. Doe dit 5 keer en doe vervolgens de oefening in de andere richting.

 

Rek je nek

Ook voor deze oefening is het goed om met een rechte rug op een stoel te gaan zitten. Laat vervolgens je oor naar links richting je schouder zakken. Probeer de rek te versterken door met je linkerhand je hoofd lichtjes richting je schouders te duwen. Stop wanneer je de rek goed voelt en hou dit dan voor ongeveer 20 seconden vast. Doe dit voorzichtig en let hierbij goed op je eigen grenzen. Wissel vervolgens van kant.

 

Rek je schouders

De laatste oefening die ik je nu wil meegeven is het oprekken van je schouders. Leg hiervoor je linker hand op je rechter schouder en druk vervolgens met je rechter hand je ellenboog naar je borst. Hou dit nu 30 seconden vast, laat los en ontspan. Doe vervolgens hetzelfde aan de andere kant.

 

Ik ben benieuwd naar je ervaringen en als je vragen, opmerkingen of tips hebt hoor ik het graag.

Geef je lichaam de aandacht die het verdient!

 

Ontspannen groeten,

 

Steven Tromp

 

Gratis Proefmassage Bedrijven

Wilt u zelf een keer ervaren wat een helende stoelmassage met je doet? Neem dan contact met mij op en dan maken we een afspraak voor een demonstratie.

De demonstratie is gratis en geeft een goed beeld van hoe ik te werk ga en wat je allemaal van mij kunt verwachten. De demonstratie duurt een uur, waarin drie mensen zelf kunnen ervaren wat een helende stoelmassage met je doet.
Na afloop zal ik ook wat meer vertellen over de fiscale voordelen van stoelmassage en is er tijd voor eventuele vragen, wensen en suggesties. Ik wil mijn diensten namelijk zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen.