+31 6-24129086

Lichaamsbewustzijn

Gigantische transformatie

Van fysiek naar hersenwerk.

Het werk heeft in de afgelopen decennia een gigantische transformatie ondergaan. Waar we vroeger veelal fysiek in de weer waren voor onze boterham, is er de laatste jaren een grote kanteling gemaakt naar mentaal werk. Tegenwoordig zitten we het grootste gedeelte van de werkdag op onze bureaustoel achter de computer. Het meeste werk doen we niet meer met onze handen maar met onze hersenen.

We besteden ontzettend veel tijd en aandacht aan wat er allemaal in ons hoofd gebeurt. We verliezen ons in het werk, zijn continue aan het piekeren over deadlines, of de baas wel tevreden is over het werk dat we leveren, wat onze collega’s van ons vinden et cetera, et cetera. Deze mentale LP blijft maar draaien en draaien, veelal onbewust.

Door onze mentale fixatie zijn we ons nauwelijks meer bewust van ons lichaam. Met als gevolg dat we oppervlakkig ademhalen, we raken gestrest, we hebben niet door dat we een totaal verkeerde werkhouding aannemen, zetten de spanning vast in ons schouders en onderrug en pikken de waarschuwingssignalen van ons lichaam niet meer op. Vaak voelen we de pijntjes pas als we thuis zijn en even kunnen ontspannen. De pijn is er altijd geweest, we hadden er alleen geen aandacht voor.

Het wordt hoog tijd dat we meer bewust worden van ons lichaam en wat het ons probeert te vertellen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want we verliezen ons continue in onze mentale wereld. Dus laten we simpel beginnen. Begin met één (!) bewuste ademhaling per dag. Dan moet een haalbaar doel zijn toch?

Adem eerst uit door je mond, vervolgens haal je diep in door je neus en volg je je adem tot je buik helemaal opzwelt. Dan adem je weer volledig uit door je mond. Wanneer je visueel ingesteld bent kun je visualiseren dat je ontspanning inademt en stress uitademt. Als het goed voelt kun je dit proces een aantal keer herhalen, maar voel je nergens toe verplicht. Het moet vooral laagdrempelig blijven en goed aanvoelen. Dit kan gewoon op je stoel achter de computer, tijdens een vergadering, tijdens het autorijden of terwijl je aan het lunchen bent.

Door deze ene bewuste ademhaling merk je al meteen een verschil in gespannenheid. Je lichaam zakt in als het ware. Je spieren ontspannen. Je hoofd wordt leger. Dit komt omdat je niet tegelijkertijd bewust kunt ademhalen en je druk kunt maken. En dat is maar goed ook.

Wanneer je consequent deze ene keer per dag bewust ademhaalt zal je merken dat je steeds vaker gedurende de dag behoefte krijgt aan die bewuste ademhaling. Het zal je dag transformeren. Je wordt rustiger, maakt je minder druk over dat stemmetje in je hoofd, je lichaam leert zich weer te ontspannen, je wordt creatiever omdat je minder vast zit in je geconditioneerde denkpatronen en je voelt je minder overweldigd door de werkdruk.

En dat door die éne bewuste ademhaling. Maar je moet het wel zelf doen. Niemand anders kan voor jou ademhalen.

 

Gratis Proefmassage Bedrijven

Wilt u zelf een keer ervaren wat een helende stoelmassage met je doet? Neem dan contact met mij op en dan maken we een afspraak voor een demonstratie.

De demonstratie is gratis en geeft een goed beeld van hoe ik te werk ga en wat je allemaal van mij kunt verwachten. De demonstratie duurt een uur, waarin drie mensen zelf kunnen ervaren wat een helende stoelmassage met je doet.
Na afloop zal ik ook wat meer vertellen over de fiscale voordelen van stoelmassage en is er tijd voor eventuele vragen, wensen en suggesties. Ik wil mijn diensten namelijk zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen.