+31 6-24129086

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen

Verkeerde houding

We zitten tegenwoordig met z’n allen veel vaker en langer achter de computer dan ooit tevoren. Is het niet op het werk, dan doen we het wel thuis. En we weten allenmaal dat dat niet heel erg gezond is. Ons lichaam komt beweging tekort en we nemen al snel een verkeerde werkhouding aan, hoe goed onze intenties ook zijn. Vaak, lang en verkeerd achter de computer zitten heeft tot een hele nieuwe reeks aan klachten geleid. Denk bijvoorbeeld aan RSI, slechte doorbloeding, hoofd-/nek- en rugpijn. Soms is het niet mogelijk om de vele uren achter de computer significant te reduceren, maar wat we wel kunnen doen is zo bewust mogelijk omgaan met de tijd die we daar doorbrengen.

Houding

Als eerste is het belangrijk om een  goede houding aan te nemen. Begin met rechtop te gaan zitten, dit lijkt heel logisch, en dat is het ook, maar toch kruipen we al snel in het beeldscherm. Zorg dat je onderrug tegen de rugleuning van je stoel aankomt en zet je voeten plat op de grond. Als je voeten niet tot aan de grond komen, zet ze dan op een voetensteun.

Zorg ervoor dat je onderarm en bovenarm ongeveer een hoek van 90 graden maken. Laat hierbij je onderarmen losjes steunen op de armsteunen van je bureaustoel of, wanneer je een niet-verstelbare bureaustoel hebt, op de tafel. Voor een betere werkhouding met een laptop kun je gebruik maken van een extern toetsenbord en een muis.

Dan komen we bij de plek van het beeldscherm ten opzichte van jouw ogen. Kijk recht vooruit en zorg dat de bovenkant van het beeldscherm op ooghoogte staat. Zorg ervoor dat het scherm op een afstand van tussen de 50 tot 70 centimeter staat. Met een laptop kun je gebruik maken van een extern beeldscherm of een laptopsteun om de juiste kijkhoogte te bereiken.

Meer bewegen

Ook al moet je veel achter de computer zitten, er is altijd tijd om er een paar minuten achter vandaan te kruipen. Dit voelt soms als verloren tijd maar is alles behalve dat. Een korte wandeling brengt de bloedcirculatie weer op gang en maakt je hoofd even leeg. Ga een glas water halen, loop naar je collega’s in plaats van ze te mailen of bellen, ga wandelen in je pauze, kies vooral wat het beste bij jou past. Wanneer ook dit teveel gevraagd is kun je ook achter de computer wat oefeningen doen. Masseer je handen, draai je polsen en schouders los, laat je nek rustig van links naar rechts rollen en word bewust van je ademhaling.

Lichaamsbewust

Al deze oefeningen zorgen ervoor dat je weer meer lichaamsbewust wordt. Lichaamsbewustzijn is een van de belangrijkste aspecten van goed achter de computer zitten. Je pikt eerder de waarschuwingssignalen van je lichaam op, je bent bewuster van je werkhouding, je gaat dieper ademhalen waardoor je lichaam meer zuurstof krijgt en je kunt je beter concentreren omdat je niet vastzit in je hoofd. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat een gedeelte van je aandacht altijd bij je lichaam blijft.

Stoelmassage

Stoelmassage is andere manier om meer lichaamsbewust te worden. Vaak wanneer ik begin met een stoelmassage leg ik eerst een paar seconden gewoon mijn handen op de schouders van de persoon in de stoel. Dan voel ik al snel de schouders een paar centimeter naar beneden zakken. Dit komt omdat je door de aanraking met je aandacht naar binnen gaat. Je gaat uit je hoofd en je lichaam reageert daar direct op. Daarnaast stimuleert een stoelmassage je bloedcirculatie, het ontspant de spieren, het activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam, zorgt voor rust in je hoofd en verbetert de concentratie.

Demonstratie

Wil je zelf een keer ervaren wat een helende stoelmassage met je doet? Neem dan contact met mij op en dan maken we een afspraak voor een demonstratie. De demonstratie is gratis en geeft een goed beeld van hoe ik te werk ga en wat je allemaal van mij kunt verwachten. De demonstratie duurt een uur, waarin drie mensen zelf kunnen ervaren wat een helende stoelmassage met je doet. Na afloop zal ik ook wat meer vertellen over de fiscale voordelen van stoelmassage en is er tijd voor eventuele vragen, wensen en suggesties. Ik wil mijn diensten namelijk zo goed mogelijk afstemmen op jullie wensen. 

Een hele fijne en gezonde werkdag! 

Ontspannen groeten,

Steven Tromp

 

Gratis Proefmassage Bedrijven

Wilt u zelf een keer ervaren wat een helende stoelmassage met je doet? Neem dan contact met mij op en dan maken we een afspraak voor een demonstratie.

De demonstratie is gratis en geeft een goed beeld van hoe ik te werk ga en wat je allemaal van mij kunt verwachten. De demonstratie duurt een uur, waarin drie mensen zelf kunnen ervaren wat een helende stoelmassage met je doet.
Na afloop zal ik ook wat meer vertellen over de fiscale voordelen van stoelmassage en is er tijd voor eventuele vragen, wensen en suggesties. Ik wil mijn diensten namelijk zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen.